Interviu cu Bogdan ENE
interviu realizat de Alin Bogdan

Vă rugăm să vă prezentați în câteva cuvinte. Unde locuiți, în ce cartier?
Numele meu este Ene Bogdan Constantin, am 50 de ani, sunt casatorit cu o campineanca, am doi copii – o fata de 11 si un baiat de 16 ani .
Daca trebuie sa ma prezint in cateva cuvinte, as zice ca acestea ar trebui sa fie: onestitate, constiinciozitate,
creativitate, cumpatare, determinare, discernamant, generozitate, intelepciune, loialitate. In opinia mea, toate sunt importante atunci cand vrei sa faci politica si sa slujesti cu adevarat, adica asa cum se cuvine, dupa puterile proprii – desigur, BINELE PUBLIC. Locuiesc in Campina, in cartierul Muscel.

Ce vă leagă de Câmpina? Care este cea mai dragă amintire a dvs. din Câmpina? Care este locul din Câmpina pe care îl iubiți cel mai mult/de care vă simțiți cel mai atașat?
Chiar daca voi folosi, in cele ce urmeaza, un cliseu, marturisesc ca nu am cum sa il evit. De Campina ma leaga totul: cele mai frumoase amintiri din copilarie si din adolescenta, primele impliniri ale tineretii si primii fiori ai dragostei (sunt casatorit cu o campineanca, si nici nu se putea altfel, caci am simtit mereu ca nu trebuie sa ma indepartez de locurile in care m-am nascut), bucuriile vietii de familie si sarbatorirea nasterii copiilor, toate evenimentele si experientele traite de-a lungul vietii si care i-au dat acesteia sens. Nu pot spune ca am doar o amintire draga din Campina, sunt mai multe. Si este usor de inteles de ce nu ma pot decide asupra amintirilor, atat timp cat, in afara anilor studentiei petrecuti in Brasov, si a perioadei de sase luni de stagiu militar, cu alte mici exceptii (patru luni in Iordania, unde am lucrat cu contract de munca), aproape toata viata mi-am petrecut-o in acest oras, dedicat intre serviciu si familie…

Descrieți în câteva cuvinte orașul și câmpinenii.
Campina are un farmec inefabil si o geografie a locului care te duce cu gandul la protectia divinitatii. Terasa inalta pe care s-a cladit asezarea campinenilor (situata intre Prahova si Doftana), o ajuta sa nu simta urgiile unor inundatii, iar dealurile inconjuratoare o feresc de vanturi puternice. De la sfarsitul secolului XIX, de cand a devenit, pentru o vreme, “capitala aurului negru” din Romania, Campina a cunoscut o continua dezvoltare economica, iar belsugul acestei dezvoltari s-a rasfrant si asupra calitatii vietii localnicilor. Vreau sa spun ca saracia care inraieste a calcat arareori prin Campina. Urmarea acestui fapt este, probabil, si calitatea umana a localnicilor, priceperea lor.

Care este cea mai importantă problemă/direcție de dezvoltare din cartierul în care locuiți?
Cartierul Muscel este unul dintre cele mai dotate, dpdv al infrastructurilor edilitare. Cu o infrastructura stradala bine pusa la punct, avand aproape dealul Muscel si padurea sa, precum si intinse zone de agrement amenajate de investitori privati (Parcul Soceram), sau de catre municipalitate (Fantana cu Ciresi), locuitorii Muscelului nu prea au de ce sa se planga. In afara asfaltarilor curente si a unor reabilitari curente, viata cartierului merge linistita inainte.

Menționați trei proiecte de dezvoltare a orașului pe care le vedeți necesare pentru viitorul Câmpinei
– Ecologizarea batalelor, urmele unei poluari istorice al carei pret trebuie platit azi.
Gasirea solutiilor care sa duca la deschiderea unei noi crese pentru copii cu varsta pana in 3 ani, cu program
prelungit.
– Incurajarea invatamantului dual (de tip profesional ) pentru dezvoltarea, formarea si indrumarea tinerilor spre
anumite meserii prin capacitarea si implicarea companiilor din oras si din zona Campina (avem un mediu de afaceri
destul de activ, avand in vedere ca orasul fost preponderant industrial).
– O mai mare implicare in acordarea de facilitati diverse, in mod direct si exclusiv, producatorilor agricoli care isi vand produsele in Piata Centrala. S-ar putea elimina intermediarii care umfla nejustificat preturile produselor agricole.
– Data fiind pozitionarea geografica a orasului, ar fi benefica infiintarea unui punct de vanzare pentru fructe de padure, plante medicinale, ierburi aromatice, iar acest mic comert s-ar face in conditii de igiena, conform normelor sanitare si standardelor europene.

Exprimați, în câteva cuvinte, angajamentul dvs. personal, față de câmpineni.
La aceasta intrebare mi-e greu sa raspund, deoarece raspunsul meu ar putea fi considerat laudarosenie. Dar ca sa nu intru in pacat, as putea spune ca doresc sa re intru in viata politica locala pentru a misca lucrurile in sensul aducerii tuturor cartierelor Campinei la standardele cartierului Muscel. Nu pentru cartierul meu doresc sa ajung in Consiliul Local Campina, ci pentru cartierele campinene mai putin inzestrate. Toti campinenii merita un nivel de trai ridicat.

De interes local
Derulare la început