Interviu cu Lucian Manea
interviu realizat de Alin Bogdan

Vă rugăm să vă prezentați în câteva cuvinte. Unde locuiți, în ce cartier?
Numele meu este Lucian Manea si sunt locuitor al municipiului Campina încă de la nașterea mea din anul 1981. In acest moment locuiesc pe Str. Energiei, cartier Schelelor mai exact. Sunt angajat la SC Cameron Srl, fără întrerupere, din anul 2008, in funcția de tehnician roboți industriali.
In câteva cuvinte mă descriu ca fiind:
O fire sociabilă, asta o demonstrează interrelaționarea la locul de muncă, dar și schimbarea rapidă de idei cu orice persoană, întotdeauna căutând un punct comun cu aceasta.
Am inițiat la locul de muncă, și nu numai, proiecte de socializare cum ar fi întâlniri familiale, competiții sportive, drumeții, activități recreative etc.
Sunt ambițios, nu am renunțat niciodată ușor in fata obstacolelor vieții, de cele mai multe ori îndeplinind ceea ce mi-am propus. Am încercat întotdeauna sa ajut oamenii si sa le rezolv, pe cat am putut, problemele solicitate.
Sunt spontan si dornic de reușită.

Ce vă leagă de Câmpina? Care este cea mai dragă amintire a dvs. din Câmpina? Care este locul din Câmpina pe care îl iubiți cel mai mult/de care vă simțiți cel mai atașat?
Urcând dealul Muscel, la punctul numit „LA OBSERVATOR”, de la cei 550 m ai acestuia se va vedea sub priviri întreaga panoramă a orașului și a împrejurimilor sale.
Dar cea mai frumoasă parte a orașului este situată pe direcția nord-est, spre cartierul Voila, unde se află și zona de agrement a localnicilor denumită „FÂNTÂNA CU CIREŞI”, îmbrăcată cu păduri de foioase, loc de care mă simt atașat si unde mi-am petrecut mult timp din copilăria si adolescenta mea.
Sunt legat de acest oraș si nu m-as înstrăina de el, datorita liniștii, curățeniei , dar si al oamenilor, cu speranța redezvoltării lui economice, având un mare potențial in acest sens.
M-am lăudat cu acest oraș si chiar am făcut lobby in acest sens, către reprezentanții altor localități si astfel am primit vizita si feedbackul pozitiv al acestora.

Descrieți în câteva cuvinte orașul și câmpinenii.
Municipiul Câmpina se situează în Valea Prahovei, la altitudinea de 435 m, are o suprafață totală de 2343 ha și o populație de peste 32.000 locuitori. Aceste dimensiuni îl situează imediat după municipiul Ploiești.
Ceea ce este foarte interesant este că datorită amplasării geografice, Municipiul Câmpina este, conform statisticilor, localitatea cu cele mai multe zile însorite din an. Orașul are si astăzi o viată culturala intensa si un nivel intelectual ridicat al locuitorilor săi. Aici găsim oameni civilizați dornici pentru dezvoltarea urbei.

Care este cea mai importantă problemă/direcție de dezvoltare din cartierul în care locuiți?
In cartierul in care locuiesc, Schelelor, și nu numai, termoizolarea blocurilor si locurile de parcare insuficiente, cred ca sunt prioritare pentru locuitorii acestei zone.

Menționați trei proiecte de dezvoltare a orașului pe care le vedeți necesare pentru viitorul Câmpinei
Parcări supraetajate. (în special în centrul orașului).
Blocuri de locuințe pentru tineri.
Infrastructura canalizărilor, de finalizat, mai ales in cartiere precum Voila, Bobâlna șamd.
Infrastructura rutieră, de finalizat, toate străzile de asfaltat (centura orașului), calea Doftanei, străzile adiacente Muscel si drumurile pietonale.
Locuri recreative pentru locuitori: piscine in aer liber, sală de cinema.

Exprimați, în câteva cuvinte, angajamentul dvs. personal, față de câmpineni.
Mă angajez fata de locuitorii municipiului Campina, ca împreuna cu echipa PMP, sa ascultăm si să rezolvăm problemele esențiale .
Într-un fel, ele m-au condus la această decizie, să activez în societatea civilă, si și să fiu acolo unde se iau deciziile: în Consiliul Local. Acesta este obiectivul meu principal, să fiu acolo 4 ani și să propun proiecte, să mă lupt, să atrag cetățenii, să-i consult pe ei atunci când e vorba de o ședință de Consiliu Local, să-i întreb ce cred despre inițiativele care urmează să fie votate. Practic, asta înseamnă să fiu reprezentantul cetățenilor în Consiliul Local pentru că, până acum, forul în care se iau deciziile n-a fost aproape de cetățeni și, drept dovadă, nu există o procedură prin care Câmpinenii pot lua cuvântul în Consiliul Local. Ăsta e unul dintre principalele puncte pe care vreau să insist: procedură transparentă, cetățenii să-și expună problemele în fața autorităților; audiențele, din păcate, sunt doar de fațadă, nu pentru rezolvarea cat mai rapida si eficienta a problemelor. De aceea și există o ruptură uriașă între cetățean și ales, iar candidatura mea în acest sens vine, să reducă distanța autorităților față de oameni.

De interes local
Derulare la început