Interviu cu Marius Anghelescu
interviu realizat de Alin Bogdan

Vă rugăm să vă prezentați în câteva cuvinte. Unde locuiți, în ce cartier?
Se spune că cel mai bine te descrie ceea ce ai făcut şi cum ai făcut.Privind in urma la ceea ce am realizat sunt mandru ca totul este doar rodul muncii si al perseverentei.
M-as descrie ca o persoana muncitoare ,creativa,perseverenta,cu intiativa,care invata repede si continuu si care crede ca nu poti face lucruri bune daca nu le faci cu daruire si responsabilitate.
Am intrat in politica in ianuarie 2019 inscriindu-ma in partidul Plus cu dorinta de a pune umarul la scimbarea clasei politice dar am fost dezamagit de modul cum functioneaza acest partid si mi-am dat demisia in februarie 2020 dupa care m-am inscris in PMP unde am gasit oameni onesti si de calitate alaturi de care simt ca suntem o echipa unita si puternica . M-am inscris in PMP cu increderea ca vom castiga in alegerile locale functia de primar si cat mai multi consilieri locali care, ajunsi in consiliul local vor initia proiecte care vor ridica standardul de viata al locuitorilor orasului Campina.
Altfel, ma numesc Anghelescu Marius ,am 59 de ani,am o familie frumoasa si locuiesc in Campina in cartierul Campinita.

Ce vă leagă de Câmpina? Care este cea mai dragă amintire a dvs. din Câmpina? Care este locul din Câmpina pe care îl iubiți cel mai mult/de care vă simțiți cel mai atașat?
Locuind in acest oras de 59 de ani nu poti sa nu-l iubesti , în primul rând pentru că este oraşul meu natal. Aici m-am născut, am crescut, am învăţat, aici muncesc… Îl iubesc, pentru că, de câtva timp, a devenit un oraş curat, cu parcuri pentru copii, pentru ca-l are pe Grigorescu si pe Hasdeu. Chiar am auzit lume din alte oraşe care apreciază Câmpina pentru că este o zonă frumoasă şi curată. Asta mă face să mă simt mândru de oraşul în care stau! Nu pot spune ca iubesc un loc anume al orasului , iubesc orasul asa cum este el, cu bune si cu rele.

Descrieți în câteva cuvinte orașul și câmpinenii.
Intradevar orasul Campina este un oras curat cu multa verdeata inconjurat de paduri si strajuit de o parte si de alta de doua rauri Prahova si Doftana cu oameni buni si harnici.

Care este cea mai importantă problemă/direcție de dezvoltare din cartierul în care locuiți?
Dar cum va spuneam locuiesc in cartirul Campinita si ca si probleme care ar trebui rezolvate urgent remarc lipsa unui mijloc de transport care sa fac legatura cu central orasului, lipsa canalizarii,(inca nu este functionala), iluminatul public este insuficient.

Menționați trei proiecte de dezvoltare a orașului pe care le vedeți necesare pentru viitorul Câmpinei
Ca si proiecte pe care as dori sa le sustin in cadrul consiliului local sunt;
– Modernizarea infrastructurii rutiere a orașului.
-Voi sustine proiecte pentru construcția de baze sportive si de agrement.
– Dezvoltarea sistemului de monitorizare video a domeniului public si a traficului rutier;
– Reabilitarea si modernizare Casei de Cultura Geo Bogza.
– Organizarea de activitati culturale si artistice in spatii deschise la care sa participle artisti si formatii locale, inclusiv copii.
-Fluidizarea traficului prin infiintarea de sensuri unice de circulatie in zona centrala. În baza studiului realizat relativ recent de Primăria Câmpina, traficul va trebui regândit astfel încât să    devină prietenos pentru pietoni şi biciclişti, descurajând deplasările cu maşina personală pe distanţe scurte. Aceasta va implica realizarea unui program multi-anual, care sa aibă în vedere, printre altele: – Crearea unor locuri noi de parcare prin optimizarea spaţiilor dintre blocuri; – Taxarea parcării în zonele centrale; –
-Reabilitarea termică a blocurilor, a clădirilor aflate în administrarea Primăriei sau a serviciilor publice subordonate Consiliului Local. OUG nr.18/2009, Asociaţia de locatari plăteşte 20% din costul total al lucrărilor de reabilitare. Restul de 80% este asigurat de la bugetul de stat şi cel local.
-Imi doresc un oraș mai curat și pentru aceasta voi initia si voi sustine proiecte si solutii pentru gestionarea eficientă a deșeurilor și colectarea selectivă a acestora, prin amenajări adecvate în toate cartierele, prin instituirea unui control riguros al activității de salubrizare a orașului, dar voi încuraja și implicarea cetățenilor în menținerea curățeniei pe domeniul public.

Exprimați, în câteva cuvinte, angajamentul dvs. personal, față de câmpineni.
Misiunea unui consilier local nu se mărgineşte doar la a ridica mâna pentru a aproba, respinge sau pentru a se abţine la votul uni proiect de hotărâre iniţiat de primar sau alti consilieri . Consilierii locali pot iniţia proiecte de hotărâre, dar din păcate extrem de greu şi prea puţine dintre acestea ajung pe ordinea de zi a şedinţelor de plen daca partidul din care faci parte nu are majotitate in consiliu, cele mai multe rămânând prin dosare şi sertare. De aceea trebuei sa ne mobilizam si sa obtinem cel putin o treime in consiliul local.
Viziunea mea pentru desfăsurarea activiatii de consilier local este una inovatoare bazată pe muncă , asumarea responsabilitatii, adevăr si respectarea legii.
Stabilirea de relații directe cu cetățenii, care să vizeze promovarea problemelor acestora şi introducerea lor pe agenda publică va fi prioritatea mandatului meu. Aşadar,voi stabili ca obiectiv al acestui demers eficientizarea activității alesului local în comunitate prin încercarea de a ridica nivelul de implicare a cetățenilor, cu ajutorul întâlnirilor şi prin acordarea de atenție sporită problemelor acestora.Va trebui făcută o analiza a nevoilor comunitatii prin interviuri individuale cu cetatenii ,conducatorii institutiilor publice si societatilor comerciale care activeaza pe teritoriul orasului. Este de preferat ca Administratia Publica Locala sa analizeze agenda cetăteanului si sa incerce o aliniere cu agenda publică.
Asadar, avem șansa ca împreună să facem niște schimbări radicale în felul în care evoluează orașul. În primul rând, putem să eficientizam cheltuirea banului public iar in al doilea rând avem sansa să creem o primarie cu oameni noi fără interese personale ,cu oameni care să-si onoreze functia pe care o indeplineste,cu oameni de bună credinta care să aseze adevarul si legea mai presus de orice.

De interes local
Derulare la început