Interviu cu Mugurel Mărgărițoiu
interviu realizat de Alin Bogdan

Vă rugăm să vă prezentați în câteva cuvinte. Unde locuiți, în ce cartier?
Mă numesc Petruș-Mugurel Mărgărițoiu, am 44 de ani, sunt absolvent al facultății de marketing și economia serviciilor, fiind pasionat de automobilism și enduro. De-a lungul timpului am desfășurat activități de comerț în municipiul Câmpina, iar în prezent activez în domeniul școlilor de pilotaj auto. Locuiesc în municipiul Câmpina, cartierul Broaște.

Ce vă leagă de Câmpina? Care este cea mai dragă amintire a dvs. din Câmpina? Care este locul din Câmpina pe care îl iubiți cel mai mult/de care vă simțiți cel mai atașat?
Câmpina este orașul unde m-am născut și am copilărit. Îmi amintesc cu nostalgie cum, copil fiind, mergeam pe Muscel unde se organiza motocrosul. Era o adevărată sărbătoare pentru Câmpina când, sâmbăta și duminica, lumea se aduna să vadă cursele de motociclete unde participa echipa de motocros a orașului, cât și concurenți din toate colțurile țării, dar și din străinătate.

Descrieți în câteva cuvinte orașul și câmpinenii.
Unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, Câmpina are foarte multe perspective și potențial, dar aceste calități nu i-au fost puse în valoare în ultima vreme, dimpotrivă, au fost abandonate orice inițiative de dezvoltare a municipiului. Nu pare să existe o viziune coerentă și consecventă a aleșilor locali cu privire la strategia pe termen lung de dezvoltare a Câmpinei, cu toate că cei ce dețin funcții de decizie au avut mai multe mandate în care ar fi putut implementa aceste planuri.
Câmpinenii sunt oameni gospodari, dar din păcate, lipsa locurilor de muncă și a oportunităților de afaceri, a determinat o migrație a forței de muncă spre alte orașe mai mari din țară ori spre străinătate, tinerii câmpineni plecați la studii se întorc în număr mic în orașul nostru tot din cauza pieței muncii care nu oferă foarte multe opțiuni absolvenților de studii superioare.

Care este cea mai importantă problemă/direcție de dezvoltare din cartierul în care locuiți?
În cartierul Broaște cea mai importantă problemă vizibilă este cea legată de infrastructura rutieră, fiind necesară asfaltarea arterelor principale și a celor secundare, dar și asfaltarea și amenajarea trotuarelor și construirea a noi locuri de parcare.
O altă problemă la fel de importantă pe care numai cei ce locuiesc în cartier o resimt, este aceea a lipsei canalizării și a necesității urgente de modernizare a conductelor și a vanelor de la rețeaua de alimentarea cu apă, a transformatoarelor și instalației de alimentare cu energie electrică, toate acestea fiind învechite și nu mai corespund necesităților cartierelor pe care le aservesc (Broaște și Voila) din pricina creșterii numărului consumatorilor în zonă.

Menționați trei proiecte de dezvoltare a orașului pe care le vedeți necesare pentru viitorul Câmpinei
Absorbţia de fonduri europene rămâne o sursă însemnată a creșterii economice sustenabile. Este necesar să atragem cât mai multe investiții și finanțare europeană pentru a oferi locuitorilor Câmpinei condiții de viață cât mai bune, taxe și impozite reduse, locuri de muncă, posibilități de recreere și distracție, per total, un nivel de trai mai ridicat.
Este necesară refacerea și modernizarea infrastructurii de transport prin lucrări de asfaltare și amenajare, creșterea numărului de locuri de parcare.
Îmi doresc un mediu curat, și de aceea, un alt proiect pe care îl consider foarte important este facilitarea accesului tuturor cetățenilor la apă și canalizare. De importanță în acest sens este proiectul de introducere a canalizării în zona Calea Doftanei – str. Voila, unde, de ani de zile locuitorii acestor cartiere sunt privați de accesul la această facilitate.

Exprimați, în câteva cuvinte, angajamentul dvs. personal, față de câmpineni.
Angajamentul meu față de câmpineni este de a avea o relație de dialog și consultare cu aceștia, vom fi în permanentă legătură, pentru a putea identifica și rezolva problemele comunității, în scopul îmbunătățirii calității vieții și dezvoltării orașului.

De interes local
Derulare la început